Скандинавската авиокомпания SAS отчете рекордна загуба през последното тримесечие заради срива

...
Скандинавската авиокомпания SAS отчете рекордна загуба през последното тримесечие заради срива
Коментари Харесай

Скандинавската авиокомпания SAS отчете тежки загуби заради COVID-19

Скандинавската самолетна компания SAS отчете рекордна загуба през последното тримесечие поради срутва в авиотранспорта, провокиран от пандемията от ковид, заяви през днешния ден авиопревозвачът, представен от ДПА. Броят на пасажерите е намалял с 86 на 100 през тримесечието май-юли, посочи SAS.

Общите доходи са потънали с 81 % - от 13,4 милиарда шведски крони (1,5 милиарда долара) до 2,5 милиарда крони. Така облагата преди налози е минус 2,1 милиарда крони по отношение на 1,5 милиарда крони същия интервал предходната година.

Авиокомпанията получи 12 милиарда крони от акционерите, с цел да поддържа активността си, само че трябваше да понижи разноските си и да освободи 5000 чиновници, от които 4000 към този момент са съкратени, се показва в известие. 

" Въпреки че предстоят обилни компликации, аз съм уверен, че SAS ще се завърне като устойчива и печеливша компания след сполучливо използване на проекта за рекапитализация ", сподели основният изпълнителен шеф Рикард Густафсон. 

Търсенето е почнало постепенно да се покачва, изключително по вътрешните направления и европейските ваканционни дестинации. От началото на годината акциите на SAS поевтиняха с над 60 %, отбелязва ТАСС. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР